Träning

Träning

Bli en del av vår judofamilj! Hos oss på Norrlandsgatan 4 (Bolltorps industriområde) är alla intresserade välkomna att börja träna judo eller bara komma och titta. Barn från 7 år och uppåt kan delta i träningen och vi har även en grupp med Lek & Judo för yngre barn från ca 5 år och uppåt.

Prova på judo hos oss under de två första träningsveckorna varje termin, då vi tillåter nya medlemmar att prova på vid två tillfällen. Vi har löpande intagning under hela terminen och håller ibland öppet hus-träning vid terminstart, information finns på vår hemsida.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta oss via telefon 0707-269317 eller via e-post info@alingsasjudo.se. Bli en del av vår växande judofamilj och upplev alla fördelar som judo har att erbjuda.

Judo är en spännande och mångsidig idrott som samtidigt ger en solid grundträning. En central del av judon är fallteknik, som lär dig att falla riktigt under olika kast - en färdighet som även kan komma till nytta i vardagliga situationer där man behöver ta ett säkert fall. Genom rätt fallteknik kan man minska risken för skador.

Utöver detta tränar man både på golvet (Ne-Waza) och stående (Tachi-Waza), då man användander sig av både fasthållningar och kast. Båda träningsformerna bidrar till en allround träning som främjar styrka, smidighet och koordination utifrån judons tekniker.

Motionsgrupp på Alingsås Judoklubb

Förbättra din judo med vår nya grupp! 

Oavsett om du är en nybörjare som vill testa judo eller en erfaren judoka som vill fokusera på grundläggande tekniker och förbättra din fysik, är vår nya grupp perfekt för dig. Träningen leds av den erfarna tränaren Alexandr och äger rum på måndagar kl. 18.30-19.30. 

Alla är hjärtligt välkomna att delta, och vi rekommenderar att du bär en judodräkt, men om det inte är möjligt, är träningskläder med långa ärmar och ben också acceptabelt.