Nyheter

DM Västergötlands Judoförbund samt nybörjartävling och distriktsläger


Roma 🥇

Eva 🥇

Cruz 🥉Tomas Johansson och Fredrik Jonsson har idag tagit sina nya DAN-grader
Idag var er stora dag, och ni har visat er otroliga skicklighet och dedikation på mattan. Ert hårda arbete har verkligen lönat sig, och vi är så stolta över er!


Ett stort grattis igen till Tomas och Fredrik för att ni har nått era nya DAN grader! 🎉🥋🥇

Cruz tar brons i Skol-SM på judo för mellanstadieelever


På den spännande judotävlingen, Skol-SM för mellanstadieelever, visade Cruz upp sina imponerande färdigheter och belönades med en bronsmedalj. Totalt deltog nio tappra kämpar i viktklass -38 KG.

Cruz imponerade stort med sina imponerande judotekniker och utmärkta prestationer. Genom att vinna tre betydelsefulla matcher bevisade Cruz sin talang och förmåga att bemästra judons konst.

Tävlingen var en intensiv kamp där varje deltagare gav sitt bästa. Cruz visade inte bara teknisk skicklighet utan också en stark vinnarinstinkt och utmärkt taktisk förmåga. Genom att lyckas övervinna tuffa motståndare visade Cruz sin dedikation och passion för judo.

Skol-SM i judo för mellanstadieelever var en minnesvärd händelse, där Cruz utmärkte sig med sin bronsmedalj. Med en lysande framtid inom judovärlden ser vi fram emot att se Cruz fortsätta att växa och utmana sig själv i framtida tävlingar.

NM
Nordic Championships

På helgen den 14 maj ägde NM (nordiska mästerskapet) rum, och vår klubbkamrat Daniel Sneider Detterberg tog brons. Grattis!

Det är genom sådana framstående prestationer som vårt klubbsammanhållning stärks och vår passion för sporten växer. Vi är tacksamma för Daniels hängivenhet och stolthet över att representera oss på NM. Hans bronsmedalj kommer alltid att vara en symbol för hans dedikation och framgång inom sporten.

Vi ser fram emot att fortsätta stödja Daniel i hans framtida framgångar och ser fram emot fler spännande tävlingar tillsammans. En gång till, stort grattis till Daniel Sneider Detterberg för att ha tagit bronset på NM!

Nu är Trollträffen över för den här gången.

Från Alingsås JK deltog följande tävlande:

Sahin Erdogan U 21 -73 kg
Cruz Noakes U13 -38 kg
Niklas Claesson Herrar -66 kg 🥈
Alexandr Yakimchuk Herrar -73 kg 🥇
Alexandr Yakimchuk Veteran -73 kg 🥇
Daniel Sneider Detterberg Veteran -90 kg 🥈
Jonas Engh Veteran -90 kg

Ett stort grattis till er alla! 🥋🥋💪


6 nya svartbältare och 1 nya andra Dan I Alingsås judoklubb

Sex AJKare har idag graduerad sig till svart bälte (1 dan) och en AJKare till 2 dan i Varberg.
Detta är en stor prestation och en viktig milstolpe i deras judokarriärer.

De alla Malou Blank, Rikard Marteleur, Sahin Erdogan, Love Engh, Alexandr Yakimchuk och Niklas Claesson som nu bär det svarta bältet har tränat hårt och engagerat sig för att nå denna nivå.
Deras hårda arbete och uthållighet har nu resulterat i att de kan stoltsera med sitt nya svarta bälte.
Jonas Engh som har nått 2 dan har också visat stor kompetens och talang inom judosporten.
Detta är en fantastisk prestation och en bekräftelse på deras fortsatta engagemang och hängivenhet.

Vi vill gratulera dessa sju personer och deras tränare för deras framgångsrika prestationer i judosporten. Vi ser fram emot att se hur de fortsätter att utvecklas och inspirera andra inom sporten.

Lilla Trollträffen 2023

Undebart resultat på Lilla Trollträffen!


Alingsås Judoklubb tvåa i rankingen!
Bara 4 poäng från ledarklubben
Jättebra jobbat alla barn

U9 

🥇 Hugo Lind Laas.  

🥈 Nellie Claesson, Ville Rignell, Ivan Kalholm.    

🥉 Vidar Hellqvist,  Mode Rignell, Olle Järrebring


U11 

🥇 Liam Pettersson. 

🥈 Willem Ekdahl, Roman Lavirinenko, Milo Martinez

🥉 Simone Mlayeh, Oliver Köster, Flynn Henley Hellström


U13

🥈Milo Martinez

Judits Pokal 1 2023

Stort grattis till Cruz Noakes som tävlade på Judits Pokal 1 2023 i

Göteborg och fick guld i U13.
Den 18 februari

genomfördes Dalslands Open där Cruz Noakes representerade vårklubb. Han tog ett silver i U15 (-38 kg) och ett brons i U13 (-38

kg). Bra jobbat Cruz!


SM 2023

4-5 februari var det Svenska Mästerskapen 2023 i Stockholm. Vi hade 2 representanter från Alingsås Judoklubb. På första dagen tävlade Alexander i Herrar -73 och fick ingen placering. På andra dagen tävlade han I Veteraner -73 och Niklas I Veteraner -66. Alexander vann ett guld och Niklas tog ett brons. Bra kört!

EM för veteraner 2022

Gratulerar till bronsmedaljören Jon Pettersson från Alingsås Judoklubb! Jon har visat stor skicklighet och prestation genom att vinna brons på Veteran EM. En stor framgång för honom och en stolthet för Alingsås.

Sverige som nation lyckades ta 5 medaljer i mästerskapet och en av dem finns nu i Alingsås. 

Riksmästerskap för skolungdomar

Stort grattis till Cruz som vann bronsmedaljen i mellanstadieklassen (-34 kg) under Riksmästerskapet för skolungdomar! Niklas kämpade sig till bronsfinalen i högstadieklassen (-55 kg), men tyvärr tog det slut där. Ocean, som tävlade i högstadieklassen (-50 kg), gjorde ett starkt jobb mot tuff konkurrens, även om han inte blev placerad.

Framgång i Nordiska mästerskapen!

Nordiska mästerskapen bjuder på framgång för Daniel Detterberg och Jonas Engh. Daniel tävlade i kategorin M3 (-81 kg) och vann sin första match mot en stark finländare med en imponerande Seionage. Tyvärr förlorade han sin andra match mot en annan finländare som var en Ne Waza-specialist. Trots detta tog Daniel hem silvermedaljen för sin prestation.

Jonas Engh tävlade i veteran M6 klass (-81 kg) och vann sin första match på ett bekvämt sätt. Tyvärr fick han passivitetsvarningar som avgjorde matchen till fördel för hans motståndare. Men Jonas visade upp det han hade tränat på klubben i sin andra match, med en välplacerad Se espionage, och tog också hem en silvermedalj från årets Nordiska mästerskap. Grattis till båda tävlande!

SM 2022

Fem tävlande från Alingsås Judoklubb på årets SM i Veteranklass.

Jonas Engh i -81 kg möter Kenneth Larsson från Stockholmspolisen. Jonas har förlorat tidigare mot Kenneth med den här gången fick han kontroll över matchen från början vilket visade sig vara en bra taktik och vinner första matchen. Andra matchen möter Jonas Peter Vensberg från Nacka Judo, en jämn match som slutar vinst för Peter. Jonas möter i tredje matchen Paul Malmgren, Jonas måste vinna matchen för att gå vidare till semifinalen och lyckas vinna och är därmed vidare till semifinal. Där möter Jonas  en stark Roger Norman en mycket jämn match där Jonas återigen vinner och går vidare till final där han igen får möta Peter Vensberg. Efter en jämn match fick  Jonas se sig besegrad. En välförtjänt silvermedalj i årets SM. 

Daniel Detterberg tävlar i -81 kg i M 34. Daniel tar en mycket meriterade silvermedalj efter att ha fallit i finalen mot Niklas Wikander från Borås JK. I sin väg till finalen möter Daniel, Adam Stanzak och Henrik Möller.  

Sara Selak i klassen +78 kg tävlar efter många års uppehåll och lyckas ta en meriterande bronsmedalj. 

I viktklassen -73 kg visade Jon Pettersson att han kan mäta sig med de bästa, men det räckte inte hela vägen, Jon vinner en match och hamnar precis utanför semifinalen, därmed en fjärde placering. 

I viktklassen -100 kg fick inte Tomas Johansson sin judo att stämma. Och får åka hem tomhänt men sugen på revansch 

Placeringar:

SM 2020

I detta årets Svenska Mästerskap hade Alingsås Judoklubb 5 st tävlande. Alla gjorde en mycket bra insatts och kämpade så långt det gick mot tufft motstånd.

Allra bäst gick det för Jonas Engh som blev Svensk mästare för andra året i rad i klassen M5 -81 kg!

Bra kämpat allihopa!

Judodraget 2020

I årets upplaga av judodraget hade klubben 7 laddade deltagare. De gjorde alla fantastiska matcher och visade på mycket fin judo som gav flera medaljer!

Världsmästerskapen 2019

I detta årets Världsmästerskap i Marrakech deltog Jonas Engh från Alingsås judoklubb.

Han gjorde en fantastisk insatts under tävlingen och hamnade på en mycket imponerande 9:de plats! Fantastisk judo och vilja genomlyste Jonas matcher, samt allt jobb han lagt ner för att komma till denna tävlingen.

En judopionjär har gått ur tiden

I fredags avled Bengt-Olof Eriksson omgiven av sin familj. Bengt-Olof (längst till höger) var tillsammans med Ingemar och Lars- Åke de första som startade judon i Alingsås. Bengt-Olof blev 84 år.

Vi får förvalta deras arv med omsorg och se till barn och ungdomar i Alingsås Kommun får möjlighet att utöva judo generationer framöver.

Alingsås Judoklubb sänder varma kondoleanser till familjen.

Staffanstorp Judo Games 2019

Mycket starkt jobbat på Staffanstorp Judogames 2019!! Klubben hade flera deltagare som verkligen bjöd på en match för motståndarna!


Fin judo och bra målmedvetenhet!!


SM 2019

I helgen gick svenska mästerskapen av stapeln.  Alingsås JK deltog med 5 tävlande. På bilden saknas Sara Selak.

Först ut var Sara Selak som gjorde comeback i Damklassen efter några års uppehåll från tävlingsmattan. Sara kämpade stenhårt men fick se sig besegrad av mer rutinerade motståndare.

Dagen efter var det veteraner och juniorer som intog mattan.

Jonas Engh var först ut bland veteranerna i M56-81 och vann första matchen på ett övertygande sätt. Andra matchen blev förlust men Jonas gick ändå vidare till semifinal och vann där en plats i finalen. Där fick han möta samma kille han förlorat mot tidigare, men denna gång gick matchen till Jonas på övertid och guldet var bärgat! 

 

Sen var det Carlos Vales tur i M56-66. Carlos vann sina matcher fram till finalen där han fick se sig besegrad av en starkare motståndare och ännu en medalj till AJK.


Sedan var det Daniel Detterberg i klassen M34-73. Daniel inledde starkt med Ippon i första matchen.  Andra matchen var lite tuffare då Daniel stod mot en kille som Daniel förlorat mot på tidigare tävlingar, men den här gången visade Daniel att träning ger färdighet och vann även denna på Ippon, och därmed säkrade en plats i semifinalerna. I semifinalen blev det tyvärr förlust, men en bronsmedalj till Daniel och AJK var ett faktum.

 

Sedan var det Hanna Åslunds tur i D21-57. Hanna inledde tävlingen med en förlust i första matchen, men reste sig och vann på Ippon i återkvalet. Matchen efter var en mycket jämn tillställning där både Hanna och hennes motståndare kämpade stenhårt för vinsten, som tyvärr gick till motståndaren den här gången, men en meriterande 7 plats på första svenska mästerskapet är med beröm godkänt.

Veteranernas insatts i Veteran EM 2019

Klubben hade tre veteraner som deltog i Veteran EM 2019 på Canarias. De tävlande från klubben var Carlos Vales i M6 -66, Jonas Engh M5 -81 samt Daniel Detterberg M3 -73. De alla gjorde en stark insatts i sina matcher men tyvärr så blev det ingen medalj för någon av klubbens deltagare. 

Men det stoppade inte Carlos och Jonas för att delta i söndagens lagtävling där de representerade Sverige. Laget slutade på en stark 7:de plats efter flera hårda matcher och mycket hejande från laget och supportrarna.

Judits Pokal 1 2023

Stort grattis till Cruz Noakes som tävlade på Judits Pokal 1 2023 i

Göteborg och fick guld i U13.
Den 18 februari

genomfördes Dalslands Open där Cruz Noakes representerade vårklubb. Han tog ett silver i U15 (-38 kg) och ett brons i U13 (-38

kg). Bra jobbat Cruz!