Nyheter

SM 2020

I detta årets Svenska Mästerskap hade Alingsås Judoklubb 5 st tävlande. Alla gjorde en mycket bra insatts och kämpade så långt det gick mot tufft motstånd.

Allra bäst gick det för Jonas Engh som blev Svensk mästare för andra året i rad i klassen M5 -81 kg!

Bra kämpat allihopa!

Judodraget 2020

I årets upplaga av judodraget hade klubben 7 laddade deltagare. De gjorde alla fantastiska matcher och visade på mycket fin judo som gav flera medaljer!

 • Cruz Silver
 • Niklas Silver
 • Ville Silver
 • Rut Brons
 • Cornelius Brons
 • Erik Brons
 • Otis Fjärde placering

Världsmästerskapen 2019

I detta årets Världsmästerskap i Marrakech deltog Jonas Engh från Alingsås judoklubb.

Han gjorde en fantastisk insatts under tävlingen och hamnade på en mycket imponerande 9:de plats! Fantastisk judo och vilja genomlyste Jonas matcher, samt allt jobb han lagt ner för att komma till denna tävlingen.

En judopionjär har gått ur tiden

I fredags avled Bengt-Olof Eriksson omgiven av sin familj. Bengt-Olof (längst till höger) var tillsammans med Ingemar och Lars- Åke de första som startade judon i Alingsås. Bengt-Olof blev 84 år.

Vi får förvalta deras arv med omsorg och se till barn och ungdomar i Alingsås Kommun får möjlighet att utöva judo generationer framöver.

Alingsås Judoklubb sänder varma kondoleanser till familjen.

Staffanstorp Judo Games 2019

Mycket starkt jobbat på Staffanstorp Judogames 2019!! Klubben hade flera deltagare som verkligen bjöd på en match för motståndarna!


 • Daniel Detterberg: Guld
 • Thomas Johansson: Silver
 • Jonas Engh: Silver
 • Carlos Vales: Brons
 • Hanna Åslund: Oplacerad
 • Alex Linqvist: Oplacerad
 • Christos Koutroumanos: Oplacerad

Fin judo och bra målmedvetenhet!!


SM 2019

I helgen gick svenska mästerskapen av stapeln. Alingsås JK deltog med 5 tävlande. På bilden saknas Sara Selak.

Först ut var Sara Selak som gjorde comeback i Damklassen efter några års uppehåll från tävlingsmattan. Sara kämpade stenhårt men fick se sig besegrad av mer rutinerade motståndare.

Dagen efter var det veteraner och juniorer som intog mattan.

Jonas Engh var först ut bland veteranerna i M56-81 och vann första matchen på ett övertygande sätt. Andra matchen blev förlust men Jonas gick ändå vidare till semifinal och vann där en plats i finalen. Där fick han möta samma kille han förlorat mot tidigare, men denna gång gick matchen till Jonas på övertid och guldet var bärgat!

Sen var det Carlos Vales tur i M56-66. Carlos vann sina matcher fram till finalen där han fick se sig besegrad av en starkare motståndare och ännu en medalj till AJK.


Sedan var det Daniel Detterberg i klassen M34-73. Daniel inledde starkt med Ippon i första matchen. Andra matchen var lite tuffare då Daniel stod mot en kille som Daniel förlorat mot på tidigare tävlingar, men den här gången visade Daniel att träning ger färdighet och vann även denna på Ippon, och därmed säkrade en plats i semifinalerna. I semifinalen blev det tyvärr förlust, men en bronsmedalj till Daniel och AJK var ett faktum.

Sedan var det Hanna Åslunds tur i D21-57. Hanna inledde tävlingen med en förlust i första matchen, men reste sig och vann på Ippon i återkvalet. Matchen efter var en mycket jämn tillställning där både Hanna och hennes motståndare kämpade stenhårt för vinsten, som tyvärr gick till motståndaren den här gången, men en meriterande 7 plats på första svenska mästerskapet är med beröm godkänt.

Veteranernas insatts i Veteran EM 2019

Klubben hade tre veteraner som deltog i Veteran EM 2019 på Canarias. De tävlande från klubben var Carlos Vales i M6 -66, Jonas Engh M5 -81 samt Daniel Detterberg M3 -73. De alla gjorde en stark insatts i sina matcher men tyvärr så blev det ingen medalj för någon av klubbens deltagare.

Men det stoppade inte Carlos och Jonas för att delta i söndagens lagtävling där de representerade Sverige. Laget slutade på en stark 7:de plats efter flera hårda matcher och mycket hejande från laget och supportrarna.